Kansainvälinen autismitietoisuuden päivä

hetkiä kirjolla kutsukuva 10 x10
Teos: Tuuli Autio / Asperger-sarjasta

Tervetuloa juhlistamaan autismitietoisuuden päivää Helinä Rautavaaran museoon 2.4. kello 10-12. Autismi- ja aspergerliiton toiminnanjohtaja Tarja Parviainen avaa Hetkiä kirjolla –taidenäyttelyn. Resonaari Trio vastaa musiikista. Tarjoilua.

Maailman autismitietoisuuspäivää (World Autism Awareness Day, WAAD) vietetään vuosittain 2. huhtikuuta. Autismi- ja Aspergerliitto ry tuo esille autismin kirjon omaa kulttuuria ja taidetta ilmaisumuotona Helinä Rautavaaran museossa järjestettävässä taidenäyttelyssä: HETKIÄ KIRJOLLA – Moments on the Spectrum 2.4.–26.4.2015.

Näyttelyn avajaiset pidetään Autismitietoisuuspäivänä torstaina 2.4. klo 10–12. Näyttelyllä herätellään ihmisten tietämystä autismista ja autismikulttuurista ja tehdään autismia näkyväksi.

Lisäämällä autismitietoisuutta pyritään vähentämään ennakkoluuloja ja niistä johtuvaa syrjintää. Vuonna 1997 perustettu Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia oikeuksia ja tasa-arvoa.

Lämpimästi tervetuloa!