AFRIKKALAINEN KANSANUSKONTO JA VOODOO -KESKUSTELUILTA 22.11. KLO 18

Veriuhreja, nuppineuloja ja mustaa magiaa marraskuisessa illassa jännittävien esineiden keskellä syvällä Espoossa. Pelottaako voodoo? Löytyykö laatikostasi entisen kumppanisi näköinen nukke? Oletko varma, että opiskelutoverisi on zombi?

Meillä on vastaus ongelmiisi – BuddhaBarin voodoo-ilta! Tervetuloa Helinä Rautavaaran museoon hälventämään voduniin ja voodooseen liittyviä ennakkoluuloja. Länsi-afrikkalaisten ja länsimaisten perinteiden synkretistisistä elementeistä keskustelemassa FM Ira Multaharju, TK Saara Kuoppala sekä konservaattori Elina Torvinen. Alan asiantuntijat ovat tahoillaan perehtyneet kansanuskoon niin Afrikassa kuin Latinalaisessa Amerikassa sekä uskontojen synkretismiin universaalina ilmiönä. 

Jo vuodesta 2011 järjestetty Buddhabar on Helsingin yliopiston uskontotieteilijöiden ainejärjestön, Mythos ry:n järjestämä teemailta, jossa kohtaavat uskontotieteelliset aiheet ja alansa asiantuntijat akateemisen rennossa seurassa. Buddhabareissa tarkastellaan katsomuksellisia ilmiöitä modernissa maailmassa.