KORJAA KAUNIISTI JA HARKITSE HANKINTOJA – PÄIVÄ 29.11 KELLO 13-19

Museolla vietetään kulutuskriittistä kansainvälistä teemapäivää. Ohjelmassa on  pajoja ja puheenvuoroja. Tervetuloa mukaan korjaamaan kauniisti ja harkitsemaan hankintoja!

Paikka paikan päällä -työpajoja ohjaa yhteisötaiteilija Tikke Tuura. Taidepajoissa tehdään arjen pieniä ilmastotekoja ja paikataan, parsitaan sekä ommellaan nappeja.

Työpajat: kello 13 ja kello 17-19.

Korjaa kauniisti ja harkitse hankintoja -opastus, jossa perehdytään erityisesti materiaalien kierrättämiseen ja uusiokäyttöön Intiassa. Lisäksi puhutaan kestävästä muodista. Asiantuntijana toimii arkkitehti Sohini Nandi.

Opastus on kello 14.

Korjaussarja kollektiivin Vaatehuoltoasema on korjauspaja, jossa opetetaan ja rohkaistaan paikkaamaan farkut, ompelemaan napit, parsimaan sukat, ja siinä sivussa tarjotaan materiaalitietoutta, vinkkejä tekstiilijätteen vähentämiseen ja vaatteiden elinkaaren pidentämiseen. Käytä, huolla ja rakasta vaatteitasi!
Tuo mukanasi rikkinäinen vaatteesi ja opi herättämää se uuteen loistoon!

Vaatehuoltoasema museolla kello 16-19.
Puheenvuorot: Kello 16 -Mikä on korjaussarja kollektiivi? ja kello 18 -Kauneimmat korjaukset.

Tapahtuma on osa Yhteinen ilmasto -hanketta.
Tiedustelut ja varaukset info@helinamuseo.fi