KULPS-VIERAILUT

Esiopetus: Katsomuskierros taikatyynyillä

Taikatyynyt kuljettavat lapsia museolla erilaisten katsomusten pariin. Elämyksellisellä ja moniaistisella katsomuskasvatuskierroksella tutustutaan eri uskontoihin museon kokoelman, tarinoiden, leikkien ja tehtävien välityksellä. Eri kulttuurit ja uskonnot esittäytyvät kierroksella rinnakkainen ja tasavertaisina. Helinä Rautavaaran museo on tunnustuksellisuudesta vapaa ja monikatsomuksellinen oppimisen tila.

Alakouluille: Kasvo -naamiopaja- omista tunteista

Koronan aiheuttama poikkeusaika on herättänyt monia erilaisia tunteita. Taiteilija Rosamaria Bolomin ohjaamassa naamiopajassa tutkitaan, miltä eri tunteet näyttävät ja tehdään meksikolaisella kartonkitekniikalla naamio niitä ilmentämään. Pajojen tarkoituksena on puhua ja jakaa niitä tunnelmia, joita lapsilla on.

Yläkouluille: Ihmisiä ja ilmiötä

Opastettu kierros museon vaihtuvaan näyttelyyn, jonka jälkeen syvennytään näyttelyn teemoihin luovien ja toiminnallisten tehtävien avulla. Museossa on esillä 25.10.2020 saakka Lähteneet –näyttely, joka kertoo tarinoita ihmisistä, jotka ovat jättäneet kotinsa ja muuttaneet muualle. Loppuvuodesta 5.11. 2020 avautuu Veden varassa -valokuvanäyttely, jonka teemana ovat ilmastonmuutos, vesi ja alkuperäiskansat. Näyttely on osa ulkoministeriön tukemaa globaalikasvatushanketta.