LUKIO, AMMATILLINEN JA VALMENTAVA KOULUTUS

Kulttuurit kohtaavat -opastus

Kulttuurit ovat kautta aikojen olleet vuorovaikutuksessa keskenään, ja kulttuuriset vaikutteet ovat siirtyneet mantereelta toiselle kaupan, uskontojen, työnteon, kolonialismin, orjuuden, lähetystyön, pakolaisuuden ja sotien mukana. Opastuksella tutustutaan kulttuurien vuorovaikutukseen toiminnallisesti museoesineiden, keskustelun ja pienten tehtävien kautta. Opastuksen kesto 60 min. Kouluille maksuton.

Varaukset ja tiedustelut: mai.joutselainen(at)helinamuseo.fi

Paossa-draamaopastus

Opastuksella lähdet pakomatkalle kohti Eurooppaa ja Suomea. Opastus perustuu todellisiin turvapaikanhakijoiden kokemuksiin ja se avaa pakolaisuuden taustoja elämyksellisesti. Opastuksen kesto 60 min.

Varaukset ja tiedustelut: riika.huitti-malka(at)helinamuseo.fi

Ruokapaja

Millaista on somalialainen ruoka? Mitä Lähi-Idän alueella syödään? Työpajassa pääset kokkaamaan yhdessä maahanmuuttajataustaisen työpajaohjaajan kanssa ja tutustumaan alueen ruokakulttuuriin. Voidaan toteuttaa joko museolla tai koululla. Kesto 90 min. Sopii 5.-6. luokille, yläkouluille ja 2. asteen opiskelijoille.

Varaukset: mai.joutselainen(at)helinamuseo.fi

Korupaja

Askartele Lähi-Idästä kotoisin olevan työpajaohjaajan kanssa itsellesi rannekoru ja tutustu alueen kulttuuriin. Työpajan kesto 90 min. Kesto 90 min. Sopii 3.-6. luokille, yläkouluille ja 2. asteen opiskelijoille.

Varaukset: mai.joutselainen(at)helinamuseo.fi