LUKIO, AMMATILLINEN JA VALMENTAVA KOULUTUS

Ilmasto peliin -pakopeli

Ilmastoaiheinen pakopeli pääkaupunkiseudun 9. luokille ja toisen asteen oppilaitoksille!

”Eletään vuotta 2089, ilmastokatastrofi on tuhonnut lähes kaikki luonnonvarat ja yhteiskunnat ovat romahtaneet. Sinnikäs kapinallisten joukko kuitenkin taistelee paremman maailman toivossa. Ryhmän tehtävänä on päästä hylätyn ympäristöjärjestön arkistoihin käsiksi ennen rikollisorganisaatiota ja valjastaa tieto uuden maailman rakentamiseen.”

Mukaansatempaavassa ja osallistavassa pakopelissä oppilaat pääsevät ratkomaan ilmastonmuutokseen liittyviä tehtäviä dystooppiseen, vuoteen 2089 sijoittuvaan tarinaan eläytyen. Pelissä selvitetään mm. ilmastonmuutoksen seurauksia Amazonian keräilijäyhteisöjen ja
beniniläisten maanviljelijöiden elämään. Oppilaat pääsevät myös pohtimaan oman toiminnan merkitystä ilmastonmuutoksen hidastamisessa. Peli on kouluille maksuton ja se on tuotettu EU:n Frame, Voice, Report! -hankerahoituksella. Pelissä käytetty sisältö on paikallisyhteisöjen tuottamaa. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Siemenpuu, beniniläinen ympäristökasvattaja Georgette Singbe ja pakopeliyritys Ääres eduEscape. Pakopeli on kiertävä, se tuodaan koululle pelin ajaksi ja viedään pelin jälkeen pois. Pelinohjaaja pystyttää ja purkaa pelin välituntien aikana. Koska pakopeli vaatii eläytymistä tarinaan, luokkahuoneeseen ei saa mennä ennen ohjaajan lupaa, eikä oppitunnin aikana voi tehdä muita koulutehtäviä.

Kesto: 75 min. Ryhmäkoko: 10-30. Kohderyhmä: yläkoulun 9. luokka, lukio ja ammatilliset oppilaitokset.
Oppiaineet: GE, BI, YH, ET, UE, AI.
Ajankohta: Helmi- ja maaliskuu 2019. Alue: Pääkaupunkiseutu

Kulttuurit kohtaavat -opastus

Kulttuurit ovat kautta aikojen olleet vuorovaikutuksessa keskenään, ja kulttuuriset vaikutteet ovat siirtyneet mantereelta toiselle kaupan, uskontojen, työnteon, kolonialismin, orjuuden, lähetystyön, pakolaisuuden ja sotien mukana. Opastuksella tutustutaan kulttuurien vuorovaikutukseen toiminnallisesti museoesineiden, keskustelun ja pienten tehtävien kautta. Opastuksen kesto 60 min. Kouluille maksuton.

Varaukset ja tiedustelut: info(at)helinamuseo.fi