LUKIO, AMMATILLINEN JA VALMENTAVA KOULUTUS

Kulttuurit kohtaavat

Opastuksella tarkastellaan kulttuurien välistä kohtaamista ja kulttuuristen piirteiden sekoittumista. Kulttuurit ovat kautta aikojen olleet vuorovaikutuksessa keskenään. Erilaiset kulttuuriset vaikutteet ovat siirtyneet mantereelta toiselle kaupan, uskontojen, työnteon, kolonialismin, orjuuden, lähetystyön, pakolaisuuden ja sotien mukana.

Helinä Rautavaaran museon teemana on vuosina 2019-2020 yhteinen ilmastomme. Kulttuurit kohtaavat  opastuksella pohditaan ilmastonmuutosta eri puolilla maailmaa ja sen vaikutuksia ihmisten elämään lähellä ja kaukana. Opastuksella tutustutaan kulttuurien vuorovaikutukseen toiminnallisten museoesineiden, keskustelun ja pienten tehtävien avulla.

Opastuksen kesto 60 min. Kouluille maksuton.

Varaukset ja tiedustelut: info(at)helinamuseo.fi

Yhteinen ilmasto -draamatyöpaja

Draamatyöpajassa eläydytään oikeiden ihmisten omakohtaisiin tarinoihin ilmastonmuutoksen vaikutusten äärellä. Työpajassa uppoudutaan toiminnallisten harjoitteiden avulla ihmisten elämäntilanteisiin ja tehdään valintoja roolihahmon näkökulmasta kuin myös keskustellaan yhdessä tarinoiden herättämistä kysymyksistä.  Ilmastonmuutos koskettaa kaikkia, riippumatta siitä, missä päin maailmaa asuu. Yhdessä tekemisen ja  oikeiden kertomusten avulla työpajassa lisätään tietoa ilmastonmuutoksesta globaalin etelän maissa sekä opitaan elämysten avulla.

Työpaja on tarjolla kouluille marraskuun 2019 alusta alkaen.

Työpajan kesto 75 min. Kouluille maksuton.

Varaukset ja tiedustelut: info(at)helinamuseo.fi