LUOKAT 7-9


Kulttuurit kohtaavat -opastus

Kulttuurit ovat kautta aikojen olleet vuorovaikutuksessa keskenään, ja kulttuuriset vaikutteet ovat siirtyneet mantereelta toiselle kaupan, uskontojen, työnteon, kolonialismin, orjuuden, lähetystyön, pakolaisuuden ja sotien mukana. Kulttuurit kohtaavat -opastuksella tutustutaan kulttuurien vuorovaikutukseen toiminnallisesti museoesineiden, keskustelun ja pienten tehtävien kautta. Opastuksen kesto 60 min. Kouluille maksuton.

Varaukset ja tiedustelut: mai.joutselainen(at)helinamuseo.fi


Paossa-draamaopastus

Paossa-draamaopastuksella lähdet pakomatkalle kohti Eurooppaa ja Suomea. Opastus perustuu todellisiin turvapaikanhakijoiden kokemuksiin ja se avaa pakolaisuuden taustoja elämyksellisesti. Opastuksen kesto 60 min.

Varaukset ja tiedustelut: riika.huitti-malka(at)helinamuseo.fi


Uskonnot maailmassa –opastus

Tutustu maailman uskontoihin toiminnallisella opastuksella. Kesto 45-60 min. KULPS/ mielin määrin. Maksuton.

Varaukset ja tiedustelut: ilona.niinikangas(at)helinamuseo.fi


Ruokapaja

Millaista on somalialainen ruoka? Mitä Lähi-Idän alueella syödään? Työpajassa pääset kokkaamaan yhdessä maahanmuuttajataustaisen työpajaohjaajan kanssa ja tutustumaan alueen ruokakulttuuriin. Voidaan toteuttaa joko museolla tai koululla. Kesto 90 min. Sopii 5.-6. luokille, yläkouluille ja 2. asteen opiskelijoille.

Varaukset: mai.joutselainen(at)helinamuseo.fi


Korupaja

Askartele Lähi-Idästä kotoisin olevan työpajaohjaajan kanssa itsellesi rannekoru ja tutustu alueen kulttuuriin. Työpajan kesto 90 min. Kesto 90 min. Sopii 3.-6. luokille, yläkouluille ja 2. asteen opiskelijoille.

Varaukset: mai.joutselainen(at)helinamuseo.fi


Amulettipaja

Amuletti tuo kantajalleen suojelusta ja onnea. Amulettipajassa tutustutaan museon amuletteihin ja valmistetaan omat amuletit kierrätysmateriaalista. Kesto 45-60 min. KULPS/ kerran lukuvuodessa. Muille 80€.