LUOKAT 7-9

 

 

Kulttuurit kohtaavat -opastuksella tarkastellaan kulttuurien välistä kohtaamista ja kulttuuristen piirteiden sekoittumista. Kulttuurit ovat kautta aikojen olleet vuorovaikutuksessa keskenään. Erilaiset kulttuuriset vaikutteet ovat siirtyneet mantereelta toiselle kaupan, uskontojen, työnteon, kolonialismin, orjuuden, lähetystyön, pakolaisuuden ja sotien mukana.

Helinä Rautavaaran museon teemana on vuosina 2019-2020 yhteinen ilmastomme. Kulttuurit kohtaavat  opastuksella pohditaan ilmastonmuutosta eri puolilla maailmaa ja sen vaikutuksia ihmisten elämään lähellä ja kaukana. Opastuksella tutustutaan kulttuurien vuorovaikutukseen toiminnallisten museoesineiden, keskustelun ja pienten tehtävien avulla.

Opastuksen kesto 60 min. Kouluille maksuton.

Varaukset ja tiedustelut: info(at)helinamuseo.fi

Yhteinen ilmasto -draamapajassa eläydytään oikeiden ihmisten omakohtaisiin tarinoihin ilmastonmuutoksen vaikutusten äärellä. Työpajassa uppoudutaan toiminnallisten harjoitteiden avulla ihmisten elämäntilanteisiin ja tehdään valintoja roolihahmon näkökulmasta kuin myös keskustellaan yhdessä tarinoiden herättämistä kysymyksistä.  Ilmastonmuutos koskettaa kaikkia, riippumatta siitä, missä päin maailmaa asuu. Yhdessä tekemisen ja  oikeiden kertomusten avulla työpajassa lisätään tietoa ilmastonmuutoksesta globaalin etelän maissa sekä opitaan elämysten avulla.

Pajan kesto on 75 min. Maksuton kouluille.

Varaukset ja tiedustelut: info(at)helinamuseo.fi

Amulettipaja  tuo kantajalleen suojelusta ja onnea. Amulettipajassa tutustutaan museon amuletteihin ja valmistetaan omat amuletit kierrätysmateriaalista.

Pajan kesto 45-60 min. KULPS/ kerran lukuvuodessa. Muille 80€.

Varaukset ja tiedustelut: info(at)helinamuseo.fi