MUSEO ON AVANNUT OVENSA ENTRESSESSÄ

Rohkean seikkailijattaren museo on avannut ovensa Espoon sydämessä.

Helinä Rautavaara (1928-1998) oli rohkea seikkailija, joka kiersi väsymättä maailmaa dokumentoiden ja kuvaten näkemäänsä. Museo jatkaa Rautavaaran perintöä tuomalla yhteen eri kulttuuritaustoista tulevia ihmisiä ja edistämällä monin tavoin vuoropuhelua ja ymmärrystä.

Kokoelmanäyttelyssä on esillä Rautavaaran maailmalta tuomia esineitä. Syksyn ensimmäinen vaihtuva näyttely kertoo Perun sademetsässä vapaaehtoisesti elävästä mashco pirot -kansasta. Amazonian alueen sademetsissä elää noin sata ulkomaista eristäytynyttä alkuperäiskansaa. Perun mashco pirot ovat yksi heistä. Näyttely avaa ainutlaatuisen näkymän kansan elämäntapaan, aineelliseen kulttuuriin, luontosuhteeseen ja kontakteihin ulkomaailman kanssa.

Museoon on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!