MUSEON AVAJAISET 31.8.2019 KELLO 11-18

Rohkean seikkailijattaren museo avaa ovensa Espoon sydämessä.

Helinä Rautavaara (1928-1998) oli rohkea seikkailija, joka kiersi väsymättä maailmaa dokumentoiden ja kuvaten näkemäänsä. Museo jatkaa Rautavaaran perintöä tuomalla yhteen eri kulttuuritaustoista tulevia ihmisiä ja edistämällä monin tavoin vuoropuhelua ja ymmärrystä.

Kokoelmanäyttelyssä on esillä Rautavaaran maailmalta tuomia esineitä. Syksyn ensimmäinen vaihtuva näyttely kertoo Perun sademetsässä vapaaehtoisesti elävästä mashco pirot -kansasta. Amazonian alueen sademetsissä elää noin sata ulkomaista eristäytynyttä alkuperäiskansaa. Perun mashco pirot ovat yksi heistä. Näyttely avaa ainutlaatuisen näkymän kansan elämäntapaan, aineelliseen kulttuuriin, luontosuhteeseen ja kontakteihin ulkomaailman kanssa.

Avajaisohjelmassa:

Kello 11 – Espoon kaupunki tarjoaa kakkukahvit

Kello 12 – Lyhyt makupala tanssiteatteri Glims & Glomsin esityksestä Kunnioitus – Respect. Teoksen esiintyjät tulevat Burkina Fasosta,
Brasiliasta, Japanista ja Suomesta. Teos saa ensiesityksensä myöhemmin syksyllä.

Kello 12.30 – 18 – Kangaskollaasityöpaja senegalilaiseen tapaan.

Museoon on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!