Kiertonäyttelyt

Merkitykselliset paikat

Näyttelyn kuvissa maahanmuuttajataustaiset naiset ja valokuvaaja Nina-Maria Oförsagd ovat dokumentoineet havaintojaan kaupunkitilan käytöstä.

Näyttely koostuu kahdesta osasta. Yhdessä merkkejä etsimässä -näyttelyosuudessa pääkaupunkiseudulle eri maista muuttaneet naiset ovat kuvanneet itselleen tärkeitä asioita sekä kaupungin tärkeitä paikkoja. Valokuvaaja Nina-Maria Oförsagdin kuvissa kohdataan samoja naisia henkiökohtaisemmalla tasolla. Naiset ovat itse valinneet heille merkitykselliset kuvauspaikat. Kuvat herättävät myös pohtimaan, mitä naisten läsnäolo merkitsee paikoille.

Merkitykselliset paikat -näyttely oli esillä Helinä Rautavaaran museossa 2.2.2012 – 26.2.2012. Näyttelyyn pohjautuvan kiertonäyttelyn voi tilata kouluihin ja kirjastoihin Helinä Rautavaaran museolta.


Tanssivat jumalat

Tanssivat jumalat -näyttely on kouluille suunniteltu kiertonäyttely, joka kertoo aasialaisesta tanssista ja sen läheisestä suhteesta uskontoon. Näyttely koostuu yhdeksästä värikkäästä kangasbanderollista, joissa hindulaista jumaltarustoa taustoittavaa tekstiä kuvittaa valokuvasarja kahdesta tanssijasta. Ensimmäisen kerran näyttely oli esillä espoolaisessa lasten Taidetalo Pikku-Auroorassa 17.10. – 4.11.2005.

Tutustu kiertonäyttelyn sisältöön!


Afrikan tähti – pelilaudan kääntöpuoli

Afrikan tähti – pelilaudan kääntöpuoli –kiertonäyttely tarkastelee, millaisen Afrikan voi löytää tutun lautapelin takaa. Pelilaudalta tuttuja reittejä seuraava näyttely kertoo eurooppalaisten ja afrikkalaisten kohtaamisista sekä maanosien yhteisestä, vuosisatoja vanhasta, historiasta. Afrikan Tähti -teema jatkuu myös Helinä Rautavaaran museon tuottamassa verkkonäyttelyssä Kuninkaiden kulta ja puhuvat rummut, joka pohjautuu museon arkistomateriaaliin.

Ensimmäisen kerran Afrikan tähti –näyttely oli pystytettynä Helinä Rautavaaran museolla 26.10.2007 – 31.5.2008. Tämän jälkeen se on kiertänyt monin paikoin Suomea, ja on tilattavisssa edelleenkin Helinä Rautavaaran museolta. Afrikan tähti -näyttely toteutettiin ulkoministeriön tiedotustuella ja sen yhteydessä julkaistiin myös koululaisille suunnattu työkirja.

Tutustu Kuninkaiden kulta ja puhuvat rummut -verkkonäyttelyyn!

Lataa Afrikan tähti -markkinointiesite (pdf).