Pysytkö kärryillä – autismiriksalla Bangladeshista Suomeen

Yhdistyneiden kansakuntien julistamaa autismitietoisuuspäivää (World Autism Awareness Day, WAAD) vietetään vuosittain 2. huhtikuuta. Päivän kunniaksi Helinä Rautavaaran museossa avattiin Autismi- ja Aspergeliiton sekä Keskuspuiston ammattiopiston kanssa toteutettu osallistava valokuvanäyttely Pysytkö kärryillä – Autismiriksalla Bangladeshista Suomeen. Näyttely oli avoinna 2.4.–29.4.2011.

Ulkoasiainministeriön viestintä- ja kehityskasvatustuella valmistettu näyttely kertoi autismin kirjon haasteista ja rohkaisi omaan oivaltamiseen ja rajojen ylittämiseen. Valokuvanäyttelyn elämyspisteissä pääsi itse näkemään, kuulemaan, haistamaan, kokeilemaan ja tekemään. Keskuspuiston oppilaat olivat tavattavissa näyttelyssä joka torstai kello 10-16. Näyttelyn avulla haluttiin jakaa suurelle yleisölle ja koululaisille tietoa autismista ja avata ikkunoita autismin kirjon maailmaan.

autismiriksalla-Bangladeshista-Suomeen-helinamuseo.fi_1