TEE

Museon perhepajat  muuttavat poikkeusajaksi muotoaan. Tekemistä kaikenikäisille.
Videot ovat Helinä Rautavaaran museon ja Filoksenia ry:n Tekemisen meininki -hankkeen tuotoksia. Lisää materiaalia tulossa.

Soita Aakustin kanssa keittiörytmejä.

Rytmiä keittiöstä 2.

Rytmiä keittiöstä 3.

nbsp;

Tanssi Shaman kanssa intialaista tanssia istuen.

Tanssi Shaman kanssa Bollywood-tanssia.

Askartele Carinan kanssa koristerasia.

Askartele Carinan kanssa WC-paperi mandala.

Leivo Omaman kanssa kakku.

OPI

Yläkoululaisille suunnattu verkkonäyttely Kuninkaiden kulta ja puhuvat rummut esittelee Afrikan kulttuurin rikkautta ja monimuotoisuutta Helinä Rautavaaran museon arkistomateriaalin avulla.

VIIHDY

Toimittaja Mirja Metsola tapasi maailmanmatkaaja Helinä Rautavaaran
kotioloissa ja Baga-Zombien emäntänä vuonna 1991. Katso dokumentti!http://helinamuseo.fi/wp-admin/post.php?post=16583&action=edit#
Linkki on tässä.

Istu ja ihmettele. Sohvaevääksi suosittelemme Rautavaraan lempiherkkuja: coca colaa ja vaahtokarkkeja.

Peukaloliisan matkassa – Ylen Matkakuume-sarja

Peukaloliisa eli maisteri Helinä Rautavaara kirjoitti Seura-lehteen matkoiltaan jatkokertomuksia. Nimen Peukaloliisa hän sai, koska matkanteko edistyi pääasiassa liftaamalla.

Ylen Matkakuume-sarjan osat vievät kuuntelijat Pohjois-Afrikkaan, Lähi-Itään, Ceylonille sekä Nepaliin. Ohjelman on toimittanut Kai Ristola.

1.jakso. Tutustutaan Seura-lehden erikoisreportteriin Peukaloliisaan ja seurataan hänen matkojaan Pohjois-Afrikassa vuonna 1954

2. jakso. Peukaloliisan matkustaa Lähi-Idässä. Helinä liftaa Jordanian kautta sadunomaiseen Bagdadiin. Öisellä tietoisuudella halki autiomaan hän joutuu turvautumaan kaasupistooliin selviytyäkseen kammottavasta kohtalosta. Lopuksi Peukaloliisa verhoutuu abayaan ja soluttautuu moskeijan rukoushetkeen.

3. Jakso. Rautavaara on saapunut keskelle Ceylonin saaren höyryäviä viidakoita. Hän kokeilee mustalaisten ihmekiven parantavia voimia ja todistaa venäläisen ruletin peluuta teenviljelijöiden illanvietossa.

4. Jakso. Maisteri Helinä Rautavaara eli Peukaloliisa on vaeltanut Himalajan yli tarunhohteiseen Nepalin kuningaskuntaan. Hän tutustuu suunnattomien rikkauksien keskellä elävään kuningasperheeseen, osallistuu vertahyytävään uhrijuhlaan ja tapaa tarunomaisen lumimiehen eli jetin jäljillä kulkevia tutkimusmatkailijoita!