Virtuaalimuseohanke

Virtuaalimuseohankkeessa tuotetaan VIA Helinä Rautavaara -verkkosivu ja Durga-puja -virtuaalitodellisuuskokemus.

VIA Helinä Rautavaara on Helinä Rautavaaran museon rakenteilla oleva uudenlainen moniääninen museoverkkosivu, joka avataan keväällä 2018. 
Sivusto avaa uusia näkökulmia museon aineistoihin, ja toimii keskustelun herättäjänä. VIAssa ääneen pääsevät niin museo, lähdeyhteisöjen edustajat kuin asiantuntijatkin. Facebookissa kaikki voivat ottaa osaa keskusteluun. VIAn materiaali kertoo kulttuurien muutoksesta ja ihmisistä liikkeessä. VIA Helinä Rautavaara osoittaa, miten etnografinen museo ja sen kokoelmat voivat toimia ajankohtaisen keskustelun alustana.

Virtuaalimuseohankkeessa tuotetaan myös intialaista Durga-puja -juhlaa esittelevä virtuaalitodellisuuskokemus. Durga-puja on yksi Intian Bengalin alueen hindujen suurimmista juhlista ja sitä viettävät myös Intian ulkopuolella asuvat. Hankkeessa tuotettavassa virtuaalitoteutuksessa on mahdollista kokea Suomen intialaisen bengaliyhteisön Durga-puja -juhla. Tuotanto tehdään yhteistyössä Suomen intialaisen bengaliyhteisön kanssa. Virtuaalitodellisuuskokemus avataan Helinä Rautavaaran museolla 19.5.