Yhteinen ilmasto

Helinä Rautavaaran museo toteuttaa vuosina 2019-2020 ilmastonmuutosta käsittelevää Yhteinen ilmasto -hanketta. Hankkeen teemana on ilmastonmuutos eri puolilla maailmaa, kestävä luonnonvarojen ja energian käyttö sekä naisten oikeudet.

Ilmastonmuutos koskettaa kaikkia, riippumatta siitä, missä päin maailmaa asumme.  Museossa tarkastelemme oikeiden ihmisten omakohtaisia tarinoita ilmastonmuutoksesta Aasiassa. Lisäksi mietimme, mitä  pystymme tekemään  yhteisen ilmastomme eteen täällä Suomessa.

Museossa järjestetään kahden vuoden aikana teemaa syventäviä elämyksellisiä opastuksia, taide- ja draamapajoja  sekä tapahtumia. Museon vaihtuvat näyttelyt käsittelevät myös ilmastonmuutosta erilaisista näkökulmista. Syksyllä 2020 on esillä valokuvaaja Vargha Bahaghirin kuvia veden äärellä elävien ihmisten elämästä Nepalissa, Intiassa ja Indonesiassa. Lisäksi järjestämme  ilmastonmuutokseen liittyviä pakopelejä eri puolilla Suomea. Hanke toteutetaan ulkoministeriön tuella.

(Kuva: Vargha Bahagir)