HANKKEET

Me museossa jatkamme Rautavaaran perintöä tuomalla yhteen erilaisia ihmisiä ja lisäämällä monin tavoin kulttuurien välistä ymmärrystä ja vuoropuhelua. Tartumme ajankohtaisiin ilmiöihin kuten pakolaisuuteen ja ilmastonmuutokseen. Taustoitamme niitä ja tarjoamme elämyksiä ja yllättäviä kohtaamisia.

Olemme innostaneet suomalaisia museoita tarjoamaan tekemistä turvapaikanhakijoille, kunnostaneet Ha Nhi -vähemmistön kylätaloa Pohjois-Vietnamissa, kutsuneet Keski-Australian arrernte-yhteisön edustajia Suomeen tutustumaan omaan kulttuuriperintöönsä ja paljon muuta. Lue lisää hankkeistamme!

Turvapaikkana museo

15 suomalaista museota vastasi Helinä Rautavaaran museon kutsuun ja tarjosi hankkeen puitteissa tekemistä turvapaikanhakijanuorille.

lue lisää

Yhteinen ilmasto

Ilmastonmuutokseen liittyvät teemat ovat vahvasti esillä Helinä Rautavaaran museon yleisötyössä ja näyttelyissä vuosina 2019-2020.

lue lisää

Tie osallisuuteen – Manifesto for Inclusive Learning

Firenzen yliopisto kutsui museon mukaan aikuiskasvatushankkeeseen, jonka aikana koulutetaan maahanmuuttajien parissa työskenteleviä opettajia, tarjotaan heille mahdollisuus verkostoitua eurooppalaisten toimijoiden kanssa ja luodaan kasvattajille suunnattu työkalupakki.

lue lisää

Yhteiset muistot

Jaettuihin muistoihin pohjautuvalla aikuiskasvatushankkeella halutaan vahvistaa eurooppalaista arvopohjaa ja tarjota kasvattajille uudenlaisia välineitä rasismin vastaiseen työhön.

lue lisää

Uterne – 100 arrernte esinettä

Keski-Australian arrernte-yhteisön edustajat vierailivat museon kutsumana Suomessa kesällä 2018. He matkustivat maapallon toiselle puolella tutustuakseen arrernte-yhteisölle kuuluneisiin perinteisiin esineisiin, jotka on tallennettu osaksi Kansallismuseon kokoelmia.

lue lisää

Virtuaalimuseo

VIA Helinä Rautavaara -verkkosivu ja Durga-puja -virtuaalitodellisuuskokemus avaavat uudenlaisia näkökulmia museon aineistoihin.

lue lisää

Kylätalo Vietnamissa

Museon tuella koulutettiin Ha Nhi -vähemmistöön kuuluvia naisia ja rakennettiin yhteisöllinen kylätalo Vietnamin ja Kiinan rajalla sijaitsevaan Choan Thenin kylään.

lue lisää