Afrikan tähti – pelilaudan kääntöpuoli –näyttely tarkasteli, millaisen Afrikan voi löytää tutun lautapelin takaa. Pelilaudalta tuttuja reittejä seuraava näyttely kertoi eurooppalaisten ja afrikkalaisten kohtaamisista sekä maanosien yhteisestä, vuosisatoja vanhasta, historiasta. Afrikan Tähti -teema jatkuu myös Helinä Rautavaaran museon tuottamassa Kuninkaiden kulta ja puhuvat rummut -verkkonäyttelyssä, joka pohjautuu museon arkistomateriaaliin.

Ensimmäisen kerran Afrikan tähti –näyttely oli pystytettynä Helinä Rautavaaran museolla 26.10.2007 – 31.5.2008. Tämän jälkeen se kiersi monin paikoin Suomea, ja on tilattavissa edelleenkin. Afrikan tähti -näyttely toteutettiin ulkoministeriön tiedotustuella ja sen yhteydessä julkaistiin myös koululaisille suunnattu työkirja.

2007-afrikan-tahti-helinamuseo-fi