Tervetuloa viihtymään ja virkistäytymään kanssamme lempeän koramusiikin ja voimauttavien sananlaskujen parissa lauantaina 29.5. kello 11! Tapahtuma striimataan livenä Helinä Rautavaaran museosta. Linkki ilmoitetaan myöhemmin museon www-sivuilla.

Cheick Cissokhon perheessä koransoitto on kulkenut isältä pojalle jo monen sukupolven ajan. Senegalilaiseen muusikkoperheeseen syntynyt Cheick aloitti musisoinnin lapsena, isänsä Solo Cissokhon ja isoisänsä Diali Kemo Cissokhon opetuksessa. Cheick on soittanut yhdessä monien tunnettujen muusikoiden kuten Solo Cissokho Maherin, Sousou Cissokhon, Mamadi Keitan ja Seckou Keitan kanssa. Suomessa hän on soittanut koraa mm. Aino Kurjen kanssa.

Tilaisuuden alussa Cheik ja museon työntekijä juttelevat ympäri maailmaa peräisin olevista sananlaskuista, ja etsivät niiden joukosta erityisesti tähän viikkoon sopivia voimalauseita. Yleisö voi osallistua lähettämällä konsertin aikana omia ehdotuksiaan, joita luetaan tilaisuuden lopussa. Tapahtuma on suomen- ja englanninkielinen.

Tapahtuma on osa Mental Health Art Week –teemaviikon ohjelmaa.