ERITYISRYHMÄT

Katsomuskierros opastuksella taikatyynyt kuljettavat lapsia museolla erilaisten katsomusten pariin. Elämyksellisellä ja moniaistisella katsomuskasvatuskierroksella tutustutaan eri uskontoihin museon kokoelman, tarinoiden, leikkien ja tehtävien välityksellä. Eri kulttuurit ja uskonnot esittäytyvät kierroksella rinnakkainen ja tasavertaisina. Helinä Rautavaaran museo on tunnustuksellisuudesta vapaa ja monikatsomuksellinen oppimisen tila.
Kierros on suunniteltu yhteistyössä Monikatsomukselliset oppimisen tilat varhaiskasvatuksessa -hankkeen kanssa.

Kohderyhmä: Erityisryhmät pienimmistä toisen asteen opiskelijoihin.
Kesto:  45-60 min. Kouluille maksuton.
Varaukset ja tiedustelut: info(at)helinamuseo.fi

Kierros on räätälöitävissä eri ryhmien tarpeisiin.

Millaisia kulttuureja maailmasta löytyy? Mikä on sinun kulttuurisi?

Tule mukaan tutustumaan kulttuureihin ympäri maailmaa tuoksujen, äänien, musiikin ja kosketeltavien esineiden avulla. Minkä värisiä ovat buddhalaiset rukousliput? Miltä tuoksuu uunsi? Intoudu soittamaan kalebassi- kurpitsasta tehtyjä soittimia ja kuulemaan afrikkalaisia rytmejä. Voit jopa löytää itsesi tanssimasta maanviljelystanssia!

Helinä Rautavaaran ja Eete ry:n järjestämillä erityisryhmille tarkoitetuilla opastuksilla pääset kokemaan tätä kaikkea. Opastuksen jälkeen juomme yhdessä kahvit/teet ja pohdimme sitä, millainen on kulttuurisesti kestävä tulevaisuuden kaupunki ja ketä kaikkia siellä voisi asua?

EETE ry on empatiaa, energiaa, toimintaa ja elämää. Olemme ihmisten yhdistys, ihmisiltä ihmisille. Meidän visiomme on monikulttuurisesti ja tasa-arvoisesti yhteisöllinen Suomi. EETE yhdistää meitä tekemään ja oppimaan yhdessä!
Opastukset ovat osa ulkoministeriön tukemaa globaalikasvatushanketta.

Kohderyhmä: erityisryhmät pienimmistä aina aikuisiin saakka. Oppaina toimivat museon opas sekä kokemusasiantuntijat. Opastukset pidetään pienissä ryhmissä: 8 osallistujaa / opastus. Mahdollisuus myös ryhmävarauksiin!
Kesto: 60 min. + kahvittelut. Maksuton.
Varaukset ja tiedustelut: info@helinamuseo.fi