Valokuvanäyttely Naisia maailmalta – sisua Suomeen kertoi yhdentoista maahanmuuttajanaisen tarinan. Naiset olivat muuttaneet Suomeen kymmenestä eri maasta ja kolmelta mantereelta. Mukana oli mm. runoilija-aktivisti Perusta, nuori äiti Afganistanista ja kohta eläkkeelle jäävä tanssiva laboratoriohoitaja Filippiineiltä.

Näyttely oli esillä Helinä Rautavaaran museossa 25.9. – 7.10.2007. Naiset kuvasi valokuvaaja Sanna Peurakoski ja näyttelytekstit haastattelujen pohjalta kirjoitti kulttuuriantropologi Sanni Sivonen.

Naisia maailmalta – sisua Suomeen -näyttely toteutettiin yhteistyössä Suomen Unifemin ja Kassandran kanssa. Näyttelyn voi tilata edelleen Kassandra ry:ltä. Yhteydenotot: kassandra(a)kassandra.fi

2008-naisia-maailmalta-helinamuseo-fi-768x1024