OPASTUKSET JA TYÖPAJAT

 

Lauantain museopajat ovat toistaiseksi tauolla. 

Ohjatussa perheille sopivassa pajassa tutustutaan maailman kulttuureihin yhdessä tekemällä.  Kokeile varjoteatteria,  valmista museon afrikkalaisten naamioiden innoittamana oma naamio,  tee kierrätysmateriaaleista pieni lelu tai testaa, millaista on maalata mausteilla!

Osa pajoista on Yhteinen ilmasto -hankkeen ohjelmaa.

 Opastukset ja pajat ryhmille tilauksesta

Opastusmaksu ryhmille arkisin museon aukioloaikana on 50€, viikonloppuisin 70€ ja aukioloaikojen ulkopuolella 120€. Työpajojen hinnat ovat arkisin aukioloaikana 80€, viikonloppuisin 120€ ja aukioloaikojen ulkopuolella 150€. Opastukset kouluille ja päiväkodeilla ovat maksuttomia. Voit maksaa vierailun yhteydessä käteisellä tai lähetämme sinulle laskun. Laskutuslisä on 5€.

 

Perusopastus

Opastuksella tutustutaan museon näyttelyihin tarinoiden ja keskustelujen kuljettamana. Helinä Rautavaara oli rohkea seikkailija, joka lähti 1950-luvulla Afrikkaan ja reissasi Euroopan ulkopuolella lähes 40 vuotta. Hän keräsi matkoiltaan 3 000 esinettä. Museossa Helinän tarina ja esineet heräävät henkiin. Jatkamme Helinän perintöä tuomalla yhteen kulttuureja ja edistämällä monin tavoin vuoropuhelua ja ymmärrystä.  Opas esittelee kierroksella Helinä Rautavaaran kokoelmaa kuin myös museon vaihtuvaa näyttelyä.

Kulttuurit kohtaavat

Opastuksella tarkastellaan kulttuurien välistä kohtaamista ja kulttuuristen piirteiden sekoittumista. Kulttuurit ovat kautta aikojen olleet vuorovaikutuksessa keskenään. Erilaiset kulttuuriset vaikutteet ovat siirtyneet mantereelta toiselle kaupan, uskontojen, työnteon, kolonialismin, orjuuden, lähetystyön, pakolaisuuden ja sotien mukana.

Helinä Rautavaaran museon teemana on vuosina 2019-2020 yhteinen ilmastomme. Kulttuurit kohtaavat  opastuksella pohditaan ilmastonmuutosta eri puolilla maailmaa ja sen vaikutuksia ihmisten elämään lähellä ja kaukana. Opastuksella tutustutaan kulttuurien vuorovaikutukseen toiminnallisten museoesineiden, keskustelun ja pienten tehtävien avulla.

Uskonnot ilmiönä

Vuorovaikutteisella opastuksella tutustutaan maailman uskontoihin. Opastuksella pohditaan mm. uskontoa ja moraalia, uskonnon ja kulttuurin muutoksia sekä uskonnon vaikutusta taiteeseen. Opastus sopii uskonnon ja elämänkatsomuksen opetukseen.