OPASTUKSET JA TYÖPAJAT

Opastukset ja pajat ryhmille tilauksesta

Opastusmaksu ryhmille arkisin museon aukioloaikana on 50€, viikonloppuisin 70€ ja aukioloaikojen ulkopuolella 120€. Työpajojen hinnat ovat arkisin aukioloaikana 80€, viikonloppuisin 120€ ja aukioloaikojen ulkopuolella 150€. Opastukset kouluille ja päiväkodeilla ovat maksuttomia. Voit maksaa vierailun yhteydessä käteisellä tai lähetämme sinulle laskun. Laskutuslisä on 5€.

Perusopastus

Opastuksella tutustutaan museon näyttelyihin tarinoiden ja keskustelujen kuljettamana. Helinä Rautavaara oli rohkea seikkailija, joka lähti 1950-luvulla Afrikkaan ja reissasi Euroopan ulkopuolella lähes 40 vuotta. Hän keräsi matkoiltaan 3 000 esinettä. Museossa Helinän tarina ja esineet heräävät henkiin. Jatkamme Helinän perintöä tuomalla yhteen kulttuureja ja edistämällä monin tavoin vuoropuhelua ja ymmärrystä.  Opas esittelee kierroksella Helinä Rautavaaran kokoelmaa kuin myös museon vaihtuvaa näyttelyä.

Kestävät kulttuurit kohtaavat

Opastuksella tarkastellaan kulttuurien välistä kohtaamista ja kulttuuristen piirteiden sekoittumista. Kulttuurit ovat kautta aikojen olleet vuorovaikutuksessa keskenään. Erilaiset kulttuuriset vaikutteet ovat siirtyneet mantereelta toiselle kaupan, uskontojen, työnteon, kolonialismin, orjuuden, lähetystyön, pakolaisuuden ja sotien mukana.

Vuosina 2021–2022 Helinä Rautavaaran museon opastukset ovat osa Kaupungit & yhteisöt – Kestävää kehitystä kulttuurin keinoin- hanketta. Opastuksilla pohditaan yhdessä oppaan johdolla YK:n Agenda2030 Kestävän kehityksen tavoitteita ja erityisesti sen kulttuurista ulottuvuutta, kaupungistumista sekä muuttuvia kulttuuriympäristöjä ja -identiteettejä.

Opastukset ovat kouluryhmille maksuttomia ja toteutettavissa myös livestreamattuina etäopastuksina

Uskonnot ilmiönä

Vuorovaikutteisella opastuksella tutustutaan maailman uskontoihin. Opastuksella pohditaan mm. uskontoa ja moraalia, uskonnon ja kulttuurin muutoksia sekä uskonnon vaikutusta taiteeseen. Opastus sopii uskonnon ja elämänkatsomuksen opetukseen.