Opastus: Kurkistuksia venäläiseen kulttuuriin

SovietUnion

Kaipaatko uusia näkökulmia Venäjään? Kolmen museon yhteisopastuksella tutustutaan Näyttelykeskus WeeGeen näyttelyihin, jotka kertovat itänaapuristamme. Suomen kellomuseossa on esillä venäläisestä ajanlaskusta kertova Keisarin ja kansan aika -näyttely. Lelumuseo Hevosenkengässä taas pureudutaan venäläiseen ja etenkin neuvostoliittolaiseen lapsuuteen Miška ja minä. Leikkikaluaarteita itänaapurista -näyttelyssä. Helinä Rautavaaran museossa taas lähdetään espoolaisen Flickenberg-Gluschkoffin perheen matkakuvausten mukana Siperiaan suomensukuisten kansojen pariin näyttelyssä Tundran ja taigan tulilla.

Kurkistuksia venäläiseen kulttuuriin -yhteisopastuksella kuullaan muun muassa, miten keisarillisella Venäjällä siirryttiin eurooppalaiseen kalenteriin, millainen oli sosialistisen ideologian mukainen ihannelelu ja miten sukulaiskansamme tulevat toimeen muuttuvalla Venäjällä.

Yleisöopastukset: 11.10, 15.11., 13.12., 10.1., ja 14.2. kello 13.

Opastuksen voi tilata myös ryhmälle suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai venäjäksi. Opastuksen hinta on 65 € ja se on varattavissa 6.10.2014 – 28.2.2015 WeeGeen aukioloaikoina tiistaista lauantaihin. Opastuksen kesto on noin 50 minuuttia. Varaukset vähintään 2 viikkoa etukäteen: hanna.jussila@hevosenkenka.fi tai 050-5900137.