Kuva: Tomas Loktionoff

Kiinnostaako kulttuurit? Tykkäätkö kävellä ja ihmetellä asioita? Haluatko päästä maistamaan itsepuristettua pähkinävoita? Tervetuloa Helinä Rautavaaran museon ja Gannaane ry:n opastetuille Kulttuurien kävelyille!

Opastukset alkavat museolta ja jalkaudumme yhdessä kahden oppaan johdolla tutustumaan Espoon keskukseen ja asema-alueeseen kulttuurien näkökulmasta. Tiesitkö, että Espoon keskus on yksi Suomen kulttuurisesti moninaisimpia paikkoja ja että yli kolmasosa Espoon keskuksessa sijaitsevan Suvelan asukkaista puhuu jo nyt äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia?

Matkan varrella pysähdytään maistelemaan herkullista tuorepuristettua pähkinävoita, kuulemaan muun muassa yrittäjyydestä, ruokaperinteistä, pukeutumisesta, uskonnosta ja kohtaamisista sekä ihmettelemään muuttuvaa Espoota. Ketä asuu tulevaisuuden Espoossa ja miten kaupunkisuunnittelussa voidaan ottaa huomioon erilaiset yhteisöt ja kulttuurien kestävä kehitys?

Kierroksen jälkeen tulemme takaisin museolle ja juomme yhdessä kahvit/teet. Samalla Gannaane ry järjestö kertoo tekemästään työstään Suomessa ja ulkomailla ja erityisesti nuorille tarkoitetuista hankkeistaan. Gannaane ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on luoda tulevaisuuden toivoa ja mahdollisuuksia erityisesti somalialaisille, somalitaustaisille sekä muille maahanmuuttajille, sekä Suomessa että Somaliassa. Yhdistys pyrkii edistämään heidän fyysistä, henkistä ja sosiaalista hyvinvointiaan. Siten myös ehkäistään nuorten radikalisoitumista ja edistetään yhteiskuntarauhaa.

Suurin osa kävelystä ollaan katoksien alla, mutta pukeuduthan lämpimästi ja sään mukaan. Valitettavasti kävelykierrokset ovat esteellisiä.
Kulttuurien kävelyt järjestetään lauantaisin:

11.09. klo. 15
25.09. klo. 15
09.10. klo. 15
16.10. klo. 15

Opastuksen kesto on noin 1,5 h ja ne ovat maksuttomia.

Kiinnostuitko? Varmista paikkasi ilmoittautumalla info@helinamuseo.fi. Voit myös tulla paikan päälle ilman ennakkoilmoittautumista, mutta osallistujamäärä on 15hlö / opastus.

Tervetuloa kävelemään kanssamme!