HANKKEET

Me museossa jatkamme Rautavaaran perintöä tuomalla yhteen erilaisia ihmisiä ja lisäämällä monin tavoin kulttuurien välistä ymmärrystä ja vuoropuhelua. Tartumme ajankohtaisiin ilmiöihin kuten pakolaisuuteen ja ilmastonmuutokseen. Taustoitamme niitä ja tarjoamme elämyksiä ja yllättäviä kohtaamisia.

Olemme innostaneet suomalaisia museoita tarjoamaan tekemistä turvapaikanhakijoille, kunnostaneet Ha Nhi -vähemmistön kylätaloa Pohjois-Vietnamissa, kutsuneet Keski-Australian arrernte-yhteisön edustajia Suomeen tutustumaan omaan kulttuuriperintöönsä ja paljon muuta. Lue lisää hankkeistamme! 

Mitä yhteisöllisyys ja osallisuus merkitsevät kumppaneillemme? Katso museon tuottama video.

Kumppanimme kertovat

Museomme yhteistyökumppanit kertovat, mitä heille tarkoittaa kulttuuriperintö, osallisuus, yhteisöllisyys, tasa-arvo, moniäänisyys ja ajankohtaisuus.#helinärautavaaranmuseo #yhteisöllisyys #osallisuus #kulttuuriperintö #moniäänisyys #Espoo #Espoonkeskus

Julkaissut Helinä Rautavaaran museo Maanantaina 20. huhtikuuta 2020

KAUPUNGIT & YHTEISÖT

KAUPUNGIT & YHTEISÖT

Museon yleisötyössä ja toiminoissa paneudutaan vuosina 2021–2022 pohtimaan kestävän kehityksen kulttuurista ulottuvuutta, kun uusi globaalikasvatushanke Kaupunkeja ja yhteisöjä – Kestävää kehitystä kulttuurin keinoin starttaa.

Olen eurooppalainen- hanke

Olen eurooppalainen- hanke

Helinä Rautavaaran museo sai Viestintä- ja kehityssäätiöltä järjestöavustuksen, joka on osa laajempaa Olen Eurooppalainen- hanketta, jolla halutaan lisätä nuorten ymmärrystä muuttoliikkeestä sekä lisätä empatiaa.

LIIKKUVAT MUISTOT

LIIKKUVAT MUISTOT

Mitä voimme oppia toistemme kertomuksista oman maamme tulevaisuutta varten? Kaksivuotisessa EU-hankkeessa tuetaan eurooppalaista demokratiakehitystä uudenlaisilla aikuisoppimisen välineillä.

Turvapaikkana museo

Turvapaikkana museo

15 suomalaista museota vastasi Helinä Rautavaaran museon kutsuun ja tarjosi hankkeen puitteissa tekemistä turvapaikanhakijanuorille.

Yhteinen ilmasto

Yhteinen ilmasto

Ilmastonmuutokseen liittyvät teemat ovat esillä Helinä Rautavaaran museon yleisötyössä ja näyttelyissä vuosina 2019-2020.

Tie osallisuuteen – Manifesto for Inclusive Learning

Tie osallisuuteen – Manifesto for Inclusive Learning

Firenzen yliopisto kutsui museon mukaan aikuiskasvatushankkeeseen, jonka aikana koulutettiin maahanmuuttajien parissa työskenteleviä opettajia, tarjottiin heille mahdollisuus verkostoitua eurooppalaisten toimijoiden kanssa ja luotiin kasvattajille suunnattu työkalupakki.

Yhteiset muistot

Yhteiset muistot

Jaettuihin muistoihin pohjautuvalla aikuiskasvatushankkeella haluttiin vahvistaa eurooppalaista arvopohjaa ja tarjota kasvattajille uudenlaisia välineitä rasismin vastaiseen työhön.

Ilmastoaiheinen pakopeli

Ilmastoaiheinen pakopeli

Pelillinen oppiminen ja globaalikasvatus yhdistyivät museon pidetyssä ilmastoaiheisessa pakopelissä.